Vystouplá stydká kost

Dobrý den,doufám že dotaz směřuji ke správnému lékaři. Od malička mám vystoupnutou stydkou kost,vypadá spíše jako kopeček,nesvažuje se do "špičky". Nic mne nebolí,lékaři na to proto asi nikdy nereagovali. Pro mne se jedná spíše o estetický problém a s tím spojené nízké sebevědomí v plavkách nebo spodním prádle. Je možné, že mám například problém s polohou pánve? Nebo co způsobuje tak výrazně vystouplou stydkou kost a je nějaká možnost, jak ji mít stejnou, jako ostatní ženy? Velmi Vam děkuji za odpověď, je pro mne důležitá.

Odpověď odborníka:

K vyjádření je třeba znát daleko více než tento váš popis, stydké kosti mají dolní a horní raménko a spojení t.zv. symphysu. Kromě vyšetření pacienta, zhodnocení polohy a fiunkce pánve, kýčelních kloubů a i estetického dojmu je nutno znát délku končetin a především rtg snímek pánve a bederní pateře V popředí je nejen estetický dojem, řada žen má vámi popisovanou polohu, nijak je to neinteresuje. Co je důležité je i zhodnocení gynekologa a vyhádření k budoucímu porodu. Neznám pacienku u které by kromě pohybové léčby na rehabilitaci byla nějak řešena poloha pánve nebo stydké kosti. Případná možná nesnáz a to jen opravdu eventuální se řeší císařskiým řezem Poraďte se důkladně se svým ortopedem a gynekologem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: