Vystoupla zanartni kustka

Dobrý den sem aktivní fotbalista a v jednom zápase se mi přihodilo zranění které nevypadalo vážně.ortoped mi rekl ze mám vystouplou zanartni můstku ze s tím souvisí i ty bolesti které mám u achylovky,když kotník dávám do krkolomejsich pozic.ortoped mi pich nějakou injekci a řekl mi ze mám přijít za 4 týdny a ze pokud bolest ustoupí tak ze by operace vystouplé zanartni kůstky mela pomoct, a pokud bolest neustoupí ze by operace nepomohla a léčení by muselo byt jiné.po injekci necitim bolest při běhu je to o sto procent lepší, ale porad při zkoušení namáhání kotníku do krkolomejsich pozic tam cítím ze to není OK.ale běhat a hrát fotbal bych dokázal ,ale byl by to risk.už to vše trvá skoro 2 měsíce žádné léky nic mi nebylo předepsáno.za dva měsíce mi začíná fotbalová příprava a já musím byt v pořádku, tak se chci zeptat jestli je nutná operace nebo existujou nějaké léky? Vystouplá zanartni kustka se musí prý vysekaz, ze prý to není moc náročná operace.a chtěl bych Se zeptat jaká je doba léčení po téhle operaci? Budu rad za každou radu a předem děkuji za odpověď (i)

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná je o exostosu, tedy výrůstek na oné vámi zmíňované kůstce, jedná se opravdu o nevelkou operaci. Ale plnou diagnozu, opis vyšetření, druh kůstky jste neuvedl. Pokud je operace doporučena bylo by na místě ji absolvovat s následnou rehabilitací,.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: