Vystouplý krční obratel

Dobrý den, mám vystouplý krční obratel c7 a napřímenou lordozu. Chodila jsem asi měsíc na rehabilitace, ale žádná změna nenastala. Ráda bych se informovala, jestli exituje i jiná možnost léčby a nápravy c7 obratle. Předem velice děkuji za zosdpovězení vašeho dotazu.

Odpověď odborníka:

K pojmu vystouplý obratel se musí postupovat velmi obezřetně. Ortoped nebo neurolog musí zhodnotit snímek a srovnat s potížemi a klinickým nálezem pacienta. Pokud by se opravdu jednalo o posun je na místě provedení CT nebo magnetické rezonance. Rozhodující by byl posun obratle a jeho tlak na měkké struktury uvnitř a vně pateřního kanálu. Posun nebude asi nijak velký, když jste absolvovala pohybovou léčbu na rehabilitaci. Pokud potíže po léčbě trvají potom opravdu je vhodné vyšetření magnetickou rezonancí a konsultace neurologa. Podle výsledků další postup

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: