Vystouply prstik na nožicce

Dobry den, dcerce se asi ve dvou mesicich ukazovacek na nozicce vytlacil nad uroven ostatnich prstiku, jako kdyby tam nepatril. Nejdrive jsem ho na radu detske ortopedky masirovala pri kazdem prebalovani. Od jejich deviti mesicu jsem ho mela zacit zatlacovat leukoplasti, tzn. tahnout leukoplast pod palcem, pres tento prstik a pak pod zbytek prstu. Dcera vsak tuto leukoplast moc dobre nesnasi - mela by to mit kazdou noc, pokud to tak necham a i kdyz mame antialergickou naplast, tak ma pokozku zarudnutou. Takze ji to davam tak jednou za dva, za tri dny. Chtela jsem se zeptat, zda neexistuje nejaky oaparatek, ktery by tuto leukoplast nahradil, nebo zda je mozny jiny zpusob lecby. Dalsi otazku mam k recidive teto vady, napr. v dospelosti. Zda ma na to vliv i vyber bot a pod. A pokud je to mozne, tak kontak na nejake clanky nebo dalsi informace. Nic jsem nenasla, ale ted, co to sleduji, tak zjistuji, ze to neni ojedinely problem ani u dospelych. Predem dekuji za odpoved. Katerina Cernikova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud dcerka nesnáší leukoplast, dá se prstík pouze vyvazovat obinadlem, co se týče recidiv jsou tyto odchylky velice individuální, doporučila bych pravidelné kontroly ortopedem a kvalitní obuv.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: