Vysvětlení ct nálezu bederní páteře

Dobrý den, před dvěma týdny jsem Vám zaslala tento dotaz: Prosím o vysvětlení zprávy z CT vyšetření: V seg. L5/S1 je dorzální centrální prolaps disku 10mm, který je v těsném kontaktu s durálním vakem. Je patrna osteochondrosa disku L5/S1 s výrazným snížením meziobratlového prostoru a s dorsálním osteofytem, který zasahuje do páteřního kanálu až na 9mm v šíři 7mm. Neuroforamina jsou volná, nervové kořeny bez známek edémů. Závěr vyšetření: Výrazný prolaps disku L5/S1 dorzálně a centrálně a osteofyt L5 dorzálně. Je mi 39 let.Trpím bolestmi již od roku 2006, od listopadu 2007 zhoršení bolestí a poslední dva měsíce mám bolesti v oblasti beder a pravé nohy téměř nesnesitelné, v noci se bolestí budím,bolí to skoro stále a nemohu najít úlevovou pozici v leže v sedu ani ve stoje, obstřiky, injekce ani léky proti bolesti(myolastan, brufen, voltaren)nepomáhají. Elektroléčba a rehabilitace též bez výsledku. Jakou mám prosím naději na zlepšení. Děkuji Eva Dostala jsem odpověď od Mudr.J.Leskovcové a nyní bych se chtěla zeptat na toto:PL mě s nálezem CT vyšetření poslal k neurologovi, který mi provedl opich mediální větve rami dorsales nervorum lumbalium 10 ml 0.5%Marcain+1 amp.Diprophos a 3x1 tabl.Sirdalud 20mg a odeslal na EMG:nález neprokazuje koř. léze, norm.nález ve svalech při jehlové EMG. Dnes jsem byla na kontrole na neurologii, obtíže se zlepšily, ale stále to bolí, pan doktor mi tedy provedl ještě jeden opich a předepsal mi Guajacuran 200mg 3x1tbl a už tam prý nemusím.PL mi napsal další rehabilitaci a cvičení:Chtěla bych se prosím zeptat, jestli je možné, že se mi původní bolest vrátí, mám z toho strach, jsem od 15.10.08 v PN a chtěla bych jít do práce. Vedla jsem před obtížemi dost aktivní život, mám 166cm/64kg, nyní po opichu mám bolesti jen když stojím déle na místě nebo v určité poloze vleže a ve stoje, nevadí mi se předklonit, úlevu mám stočená do klubíčka, problém je spíš se pořádně narovnat. Omezuje mě ve více oblastech života. Děkuji Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na Váš dotazy, návrat bolestí se bohužel vyloučit nedá. co se týče návratu do zaměstnání velice záleží na tom jakou práci vykonáváte. Doporučovala bych užívat neurologem navrženou medikaci, zdravou živostosprávu a aktivní provádění rehabilitačních cviků.

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: