Výtěry na kapavku a chlamydie

Navštívil jsem lékaře díky drobným bolestem v krku občasné píchnutí, nic strašného, polyká se mi výborně. Krevní obraz byl dobrý, CRP krev nízká myslím 14. Nález v krku jemně nateklé mandle jinak čisté hrdlo i ústa. Z kompletního výtěru krku (plná karta) vyšlo jen ojediněle streptotok. K návštěvě mně dohnal chvilkový záněť dásní u osmiček vzadu, který se zhojil do jedno dne po použití Paradontaxu extra. Bylo mi řečeno že angína to není, ale dostal jsem antibiotika Ospen 1500 - 30 kapslí. Beru je druhý den. Chtěl jsem se zeptat jestli by se eventuální mohlo jednat o hltanovou kapavku. Rizikové jednání bylo poslední týden v červnu. Potíže mi začali 3 týdny po tom. Já jsem byl aktivní při orálním sexu se ženou. Ted nevím jestli mám jít hned třeba například na venerologii či doužívat antibiotika. Jak dlouho musím počkat než půjdu na stěry přímo cílené na kapavku a chlamýdie z hrdla od dobrání antibiotik.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost s kapavkou nebo chlamydiemi vidím jako malou, nicméně pokud byste chtěl na Vaši žádost speciální výtěry absolvovat, doporučuji cca za 7 - 10 dní po dobrání antibiotik na streptokoka. Ten bude pravděpodobně zdrojem obtíží, tedy bolestí v krku a zarudnutí. Hezký den a brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x