Výtok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jak dlouho se doporučuje vysadit antikoncepci, pokud se objevuje hnědý výtok? Po tříletém užívání HA Minerva mě začalo obtěžovat špinění, které začíná 2 týdny před menstruací a trvá týden. Pan doktor vzal vzorky, ale nic abnormálního se nezjistilo. Doporučil mi změnu antikoncepce, nyní už třetí měsíc užívám Jeanine, která mi velmi vyhovuje (slabší a kratší krvácení, žádné menstruační bolesti), proto bych se jí nerada vzdala, nicméně výtoku jsem se nezbavila. Špinění je teď o něco slabší, proto se ptám, doporučujete vysadit nebo se stav časem upraví? Děkuji a hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, čím je výtok způsoben. Je-li to čistě antikoncepcí, může časem vymizet (a pomalu už by měl mizet). Jestliže výtok přetrvává další tři měsíce, co máte novou antikoncepci, je vhodné jít na kontrolu ke gynekologovi, zda je stále vše v pořádku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: