Výtok

Můj dotaz je gynekologický, již druhý den mám hnědý výtok, první den byl s příměsí krve. Menses mám dostat za necelé dva týdny. Antikoncepci jsem vysadila před pár měsíci, dvakrát za sebou užila postinor po vysazení a také brala minulý týden antibiotika na močové cesty. Těhotná nejsem. Může být výtok způsobem tím vším nebo by mohlo jít i o nemoc? Plus se mi občas udělá nebolestivý vřídek na vulvě, kt.pak zmizí, nad klitorisem v oblasti kde se holí (přitom se objeví před holením), tak co to může znamenat. Díky

Odpověď odborníka:

Vysazením antikoncepce, následně Postinorem jste si pokazila hormonální rovnováhu. Špiníte z tohoto důvodu, pokud antikoncepci nenasadíte problém se vyřeší sám, přirozenou cestou do 4 až 6 týdnů. Pokud nasadíte antikoncepci, tak se problém vyřeší při druhém platíčku léku, což je zhruba stejná doba. Ohledně vřídku je lepší stav nepodcenit. Namažte lokálně Framykoinem. S největší pravděpodobností se jedná o zanícení mazové žlázky

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: