Výtok

Dobrý den paní doktorko, asi od 17 let mě trápí výtok,je bílý,někdy nažloutlí,trošku zapáchá,přijde mi to trošku jako rybina.Nic mě nepálí ani nesvědí. U gynekologa jsem byla,udělal ster a podle vysledků vyšlo všechno v pořádku. Nyní je mi 24 let,přešla jsem k jiné gynekoložce,nejdřív mi dala nějaké čípky,ty nezabraly,pak zase pro jistotu udělala ster a vše v pořádku a už se tím problémem nezabývala.Někde jsem četla, že výtok může vyvolat i braní antibiotik,asi v 16 jsem měla hnisavou angínu,antibiotika jsem brala. I když vysledkům veřím mám trošku strach abych neměla třeba problémy až budu chtít miminko. Sexuální životem jsem začla žít až ve 23 letech,s pohlavním stykem zadný problém nemám nic mě nebolí všecko je ok.Moc Vám děkuji za odpoved I.P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaginální výtok je přirozená a fyziologická věc, pokud není doprovázen bolestmi, svěděním, nebo např. pálením. Užívání antibiotik skutečně může ovlivnit vaginální mikrofloru, ovšem užívání antibiotik v 16 letech nezapříčiní vznik dysmikrobie či vaginálního výtoku ve 24 letech. Normální výtok samozřejmě nemůže způsobit problémy s otěhotněním či v těhotenství. Pokud je vám výtok nepříjemný, můžete zkusit občasné vaginální výplachy jako doplněk hygieny.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: