Výtok

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu co může být příčinou nažloutlého někdy žlutozeleného výtoku a občasného špinění mimo MS a případně ,jak se toho zbavit? Na krvi jsem byla během posledního roku X-krát tam je vše v pořádku. Co se týče gynekologického vyšetření UZ v pořádku, mírné změny na čípku, a prý nemám ideální PH v pochvě na to občas používám vagilac. Jinak vše v naprostém pořádku dokonce jsem podstoupila před cca 3 týdny diagnostickou laparoskopii kde krom srůstu na střevech vše také v naprostém pořádku bez známek jakéhokoliv zánětu atd...K tomu všemu mám nepříjemné pocity (nemohu říct v podbříšku) ale jako by hluboko v pochvě ale není to 24 hodin denně. Do toho občasné píchání také hluboko v pochvě a někdy až tahání které mi jde až do spodní části stehna. Občas také špiním mimo MS cca jednou za 3 mesíce. Beru HA softine cca 5 mesíců před tím sofinelle a před tím 5 let Chloe. Test na HPV negativní, chlamydie také negativní, test na srážlivost krve také v pořádku. Na Imunologii také vše v pořádku byla mi doporučena autoimunitní vakcina příp tablety na míru, ale furt neznám důvod toho všeho. Už opravdu nevím co dále dělat. Doufala jsem ,že laparoskopií se vše vyřeší. Výtok není nijak hojný ani vodovitý spíš naopak nebít toho občasného zbarvený asi bych to neřešila, ale pokud vim nažloulý výtok není normální. Napadají mě už ty nejhorší varianty, ale zas předpokládám že pokud by se mělo jednat o problém s čípkem tak by to lékaři při laparoskopii poznali. Je možné že by mě výtoky způsobovali problémy se zuby? Mockrát vám děkuji za odpověd a doporučení. J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud není v pochvě prokázán patogen a výtoky nijak nesvědí, může se jednat o fyziologickou formu. Někdy výtok může způspbit hormonální antikoncepce. Pokud lze, a není-li již jiná možnost, vysadila bych antioncepci na cca půl roku až rok. Za měsíc rozdíl nepoznáte, za rok už ano. Co se týče píchání v pochvě, může to být přenesené i od páteře event.kyčlí. Laparoskopie byla pravděpodobně diagnostika, která se zaměřila na endometriosu a srůsty event.známky zánětu v břiše.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: