Výtok, podráždění, křeče, nepravidelná menstruace

Dobrý den, je mi 28 let. Dnes (12.12.) se mi objevil hnědý výtok, 6.12. se mi objevilo cosi jako špinění. Menstruaci mám mít až ke konci měsíc (cca 28.12.14). Byla jsem a stále trochu jsem nachlazená. 3.12. jsem dobrala atb Zinnat. A měla jsem subjektivní pocity podráždění, případně nezapáchající výtoky. Rok žiji s partnerem a střídavě jsem během roku řešila kvasinkové či jiné infekce. Proto jsem byla u gynekologa, bylo to těsně po dobrání atb, udělal mi stěr a výsledky byly negativní. Cca zítra bych měla mít ovulaci, místo čirého výtoku se mi však objevil tento hnědý s tím, že cítím i nepříjemné podráždění...Menstruaci jsem měla vždy mírně nepravidelnou. Poslední dva roky ji však mívám pravidelně, sic střídavě vždy druhý měsíc mívám hrozné křeče spojené se zácpou, návaly horka, někdy zvracěním. Těhotná jsem nebyla a nejsem. Antikoncepci dlouhodobě neberu, brala jsem ji pouze asi 2 roky, když jsem však některé měsíce nepřetržitě špinila, vysadila jsem ji. Hnědé výtoky se mi ještě neobjevily...Poslední dva roky žiji v Praze, svým obvodním lékařům jsem již o těchto křečích řekla, neb byly opravdu velké a bránily mi normálně fungovat, také trvají klidně týden a někdy dva. Bohužel jsem zde nemohla najít dobrého volného gynekologa, ti , co mi byli doporučení známými, byli zcela plní a když jsem šla k 1 na blint, nedopadlo to nejlépe - nic neřešil a na výsledky stěrů jsem čekala přes měsíc, kdy jsem se ještě musela stále připomínat, po nálezu mi nařídil výplachy a bakterie tam byly i po půl roce, kdy jsem se konečně dostala k lékařce do Nemocnice na Homolce. Zde však je též velký nával a vždy se na mne dostane řada až poté, co už mé potíže bud odezní nebo jsou v pokročilém stádiu...Navíc na konci srpna se mi rozjela štítná žláza, která celý tento dlouhodobý proces završila. Nyní se mi stabilizuje, beru Letrox. Prosím pokud byste věděl/a o nějakém dobrém lékaři v Praze, který by přijímal nové pacienty, budu ráda za doporučení. Případně budu ráda, když mi napíšete, jakoukoli radu, kterou bych mohla použít, třeba sama (nějaký doplněk stravy či další). Bohužel rady lékařů se občas velmi rozcházejí a někdy je lepší určité léky nebrat, jindy je to zase naopak. Já nejsem lékař , ale mám i špatné zkušenosti, kdy mi asi před 4/5 lety, kdy mi bylo 24 předepsal jeden lékař ALENDROGEN, po roce, kdy jsem téměř neměla menstruaci a začala mít závratě, mi jiná lékařka (primářka) oznámila, že jsem tento lék neměla nikdy brát, že se bere až po menopauze a že osteoporozu nemám, jen osteopenii, která by se ale upravila užíváním vápníku a cvičením... Bojím se již užíváním atb i dalších léků...Ovšem vím, že někdy se bez nich člověk neobejde, nechci však brát zbytečně už žádné léky navíc... Navíc by mne zajímalo, co to zase je za výtok, když jsem byla minulý pátek u gynekologa a výsledky byly negativní. Jestli to jsou jen nějaké potíže spojené s nachlazením či to mám opět řešit...Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Adelain

Odpověď odborníka:

Dobry den. Vzhledem k velke siri Vasich potizi jsem presvedcen, ze je potreba navstivit fundovaneho lekare a vse probrat osobne. S prazskych kolegu mohu doporucit napr. MUDr. Michaelu Mikesovou-Klimkovou z ordinace Gymuno.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: