Výtok při antikoncepci

Při začátku užíváni antikoncepce mi začali výtoky. Po vysazení vše vymizelo, ale protože se bojím otěhotnění chci prášky zase začít užívat. Myslím že svedive výtoky byly spojené s antikoncepci, předtím jsem neměla problémy. Co byste mi doporučil?

Odpověď odborníka:

Výtok mohl, ale také nemusel s antikoncepcí souviset. Doporučuji antikoncepci znovu začít užívat a pokud se objeví výtok, vyhledat gynekologa, aby zjistil příčinu výtoku. Pozn. Obecně také doporučuji obezřetnost, co se týká výběru sexuálního partnera, a s tím související vhodnou ochranu proti pohlavně přenosným nemocem, tj. používání kondomu - výtok provází zejména kvasinková infekce, ale také třeba kapavka.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: