Výtok v těhotenství

Mam tyden do porodu a mam porad vytok, ale nic nepali a nesvedi. Jde me o to, ze kdyby to byla mykoza, jestli to u porodu vadi? Dekuji

Odpověď odborníka:

Kristýno, čirý výtok bez pálení a řezání není překážkou porodu, nemusí se jednat o kvasinkovou infekci, ani jinou infekci, může být způsoben hormonální nerovnováhou, či překrvením poševní sliznice a dalšími změnami ve Vašem těle. Důležité je, zda-li Vám byla vyšetřena tzv. GBS pozitivita - přítomnost Streptokoka agalactiae - Streptokoka skupina B v porodních cestách. Věřím že ano, u nás se vyšetřuje ve všech porodnicích na konci gravidity, pokud jste ho měla pozitivního, je vhodné vést porod pod antibiotickou clonou, nemusíte se ničeho obávat, lékaři a porodní asistentky vše připraví a zařídí. Přeji Vám rychlý porod a zdravé miminko ! S pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: