Výtok z močové trubice

Dobrý den, Chtěl bych požádat o radu jelikož současný lékař si se mnou neví už moc rady. Abych shrnul celou moji zdravotní historii. Cca před 3 lety moje bývalá přítelkyně měla zánět močových cest. Objevili se u mě příznaky a to výtok z močové trubice. Šel jsem za firemní lékařkou (můj doktor měl dovolenou) a ta mi na základě testu moči dala antb. Problém neustoupil, předepsala mi tedy opět antb. Tentokrát léčba zabrala a problémy ustaly. Cca za půl roku opět výtok z močové trubice. Tentokrát jsem navštívil svého doktora a ten mi na základně výsledků moči předepsal Nitrofurantoin-ratiopharm. Po 5ti dnech užívání se mi objevili příznaky dušnosti nemožnost se nadechnout. Takže jsem přestal léky užívat. Výtok stále přetrvával to bylo na jaře 2014. Navštívil tedy urologii v oblastní nemocnici. Pan doktor konstatoval, že s největší pravděpodobností mám pohlavní nemoc (přítelkyni jsem měl ovšem dlouhodobě stálou a s nikým jiným jsem styk neměl ona po celou dobu na veškeré výtěry a odběry negativní).Nicméně následovaly výtěry a potvrdili se chlamydie trachomatis. Následovala antb léčba na kožním odděl. Příznaky ustaly další stěry a odběr krve také negativní. Cca po půl roce v září opět výtok. Tentokrát podle stěrů zjištěna bakterie enterococcus faecalis v uretě. Nasazeny antibiotika augmentin. Po týdnu užíváni potíže ustaly. No a v roce 2015 v září (přesně po roce) opět výtok a zase zjištěn enterococcus faecalis v uretě. Opět léčeno augmentinem tentokrát bez jakéhokoliv výsledku poté mě poslaly z kožního na urologii. Stěry a odběry mezitím 2x (kožní, urologie) dokonce i odběr na HIV.Všechno negativní jak sex. přenosné choroby tak i negativní na enterococcus faecalis. Dle výsledků jsem zdravý, ale mám stále výtok z močové roury přes noc a navečer jakoby bílý možná lehce nažloutlý. Přes den čirý někdy je ho méně někdy více. Při močení to někdy není úplně ono těžko se to bohužel popisuje. V únoru mě čeká cystoskopie aby měl lékař ještě další výsledky. Chtěl jsem se optat zda jste se za svou praxi s obdobným případem nesetkal/a. není možné, že by to byl zánět prostaty? Je mi 26let mám bohužel sedavé zaměstnání. Výtok je velice nepříjemný a znehodnocuje mi bohužel plnohodnotný život. Snažím se žít i jíst zdravější (strava + různé probiotika, vitamíny, čaje. Zkoušel jsem i koloidní stříbro). Jelikož je můj stav, ale už 4 měsíce stále stejný nepůsobí to na mě už dobře po psychické stránce. Není možné, že by se to i přes negativní výledky “vezlo“ vše díky prodělaných chlamydiích?V současné době bez sex. partnerky. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš problém je častý a velmi pravděpodobně jde o trvající zánětlivou reakci v oblasti mužských pohlavních žláz. Pokud je vyloučena infekce, tak častokrát se osvědčila častější sexuální aktivita - masturbace

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: