Výtok z penisu

Dobrý den, před asi třemi měsíci jsem pocítil pálení při močení, svědění v močové trubici a malé množství bělavého výtoku z penisu. Po 4 dnech jsem zašel na venerologii, kde mně během následujících 5-ti dnů udělali tři stěry a odběr krve. Při prvním vyšetření nebyly nahmatány žádné uzliny v tříslech, ale ústí močové trubice (uvnitř) jsem měl zčervenalé (ve zprávě uveden erytém). Výsledky byly ovšem negativní na cokoliv. Pan doktor (již třetí v řadě od začátku vyšetření) mi akorát řekl, že mám pít urologický čaj a pokud ten výtok neustane, tak se mám zastavit znovu, že by to mohli být chlamydie, i když všechny testy na ně vyšly negativně. Nyní jsem na tom tak, že po ránu se mi občas udělá malinká kapička výtoku a to jen pokud ji vymačkám od kořene penisu, menší zarudnutí také přetrvává. Jednu dobu jsem pil i ty brusinkové čaje a připadalo mi, že to pomáhá, ale teď jsem to nějak vypustil. Co myslíte, že by to mohlo být? Děkuji za odpověď. Tomáš

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že i při negativitě výtěrů by měla být nasazena antibiotická terapie (azitromycin 1g jednorázově), protože příp. neléčená infekce může přejít do chronicity a pak je obtížně léčitelná a může mít i další následky.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz na léčbu | Od: petr | 6.11.2014 10:33
Dobrý den, mám úplně stejný problém. Prosím o radu jestli a jak jste se nakonec vyléčil a čím to bylo způsobeno. Dvoje antibiotika mi nezabrali, stěry na všechno možné negativní. Velmi mě to trápí. Děkuji předem za pomoc
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Příznaky spojené s Crohnovou chorobou ovlivňuje také menstruační cyklus
Roztroušená skleróza: s psychoterapií se žije lépe
Články: Roztroušená skleróza: s psychoterapií se žije lépe
Léčba roztroušené sklerózy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: