Výtok z pochvy

Dobrý den, mám několik dotazů ohledně mých několika problémů. Mám permanentně výtok z pochvy, neustále musím nosit intimky. Můj gynekolog říká, že někdo to tak prostě má, a pokud nebolí nepálí, nic to není. Dá se s tím prosím něco dělat??? je to velice, velice nepříjemné a poměrně drahé co se týče těch vložek :-( už jsem z toho zoufalá. Mám to prakticky celý život (nyní je mi 27 let) a to před, při i po těhotenství. Další problém se týká toho, že jsem měla poměrně náročný porod, rodila jsem vexem. Dr. mi říkal, že mám kleslou dělohu i čípek. Proto mám neustále nucení na čurání, což o to, ale trápí mě hlavně únik moči.. a další věc je, že si nasáhnu a je to i vidět "něco" vykukující ze vnitř mezi pysky, což je též nepříjemné pro mě, a bojím se, že to bude nepříjemné i pro mého manžela. Jsem 2,5 měsíce po porodu a stále se stydím, aby se nedivil "co to tam mám"... Dá se s tím něco dělat? Děkuji za Vaše odpovědi. S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Pokud již pozorujete jak něco vyhřezá byl by to již výrazný pokles který by pravděpodobně vyžadovat operační řešení,konsultujte vašeho gynekologa.Co se týče výtoku nejčastější příčíny jsou nevyrovnaná strava s přílišným zastoupením cukrů, psychická nerovnováha, stres, napětí, vyčerpanost a nedostatek odpočinku a spánku, nedostatek pohybu (neustálé sezení) a čerstvého vzduchu, tření obnažené kůže v místech rodidel (typicky jízda na kole), nevhodné oblečení (příliš upnuté, syntetické materiály, mokré plavky), menstruační či jiné vložky ze syntetických materiálů, syntetické poševní tampóny, nevhodné mycí prostředky, deodoranty (aplikované na rodidla), horké koupele, koupel ve znečištěné vodě, některé látky z běžných pracích prostředků (detergenty), aromatizované, barvené či syntetické toaletní potřeby, sexuální partner (nejčastější příčina vzniku opakovaných mykóz a mykózy u mužů), užívání antikoncepčních pilulek či jiná hormonální léčba (nejčastěji u žen v přechodu), snížená obranyschopnost organizmu (např. jiné onemocnění či při/po léčbě antibiotiky, kouření, užívání návykových látek), chudokrevnost čili anemie (způsobuje sníženou obranyschopnost organizmu), cukrovka (opakovaný výskyt mykózy může být prvním příznakem cukrovky), bakteriální onemocnění pochvy (mykóza může upozornit na přemnožení dalších mikroorganizmů v pochvě, nejčastěji bakterií). Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: