Výtok z uretry

Dobrý den, prosím Vás, chtěl bych se zeptat na můj problém. Přibližně 3 týdny zpět po pohl. styku mě pár dní na to začalo pálet při močení, působil mi tlak na mou moč. trubuci jako by se mi chtělo pořád na toaletu a objevil se i čirý nijak nezapáchající výtok. Zkoušel jsem různé brusinkové čaje apod., ale moc to nepomáhalo, tak jsem navšítil osobní lékařku se svým problémem. Ta mi vzala 2 ampule moči - jednu podle papírku hned vyhodnotila jako v pořádku, druhou poslala na rozbor, odběr krve na chlamýdie (testy dopadly v pořádku) a výtěr "onoho" výtoku na vatový tampón. Pouze tam byly nalezeny 2 věci, nějaký streptokok a ještě jedna bakterie. Časem se mi čirý výtok proměnil v nažloutlý, kdy to šlo pozorovat ráno po nočním spánku. Přes den je výtok ale stále čiřý. Paní doktorka mi na bakterie z výsledků a symptomy mých problémů nasadila Augmentin 1g (Amoxicillinum) co 12h jednu tabletu. Včera jsem ATB dobrál a mám prakticky stále stejné obtíže, ikdyž pálení ustoupilo, tak výtok je stále. Je možné to nějak dále řešit ? Případně zda je v Havířově a okolí odborná péče pro tento problém ? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Rendy. Pokud výtok trvá i po ukončení antibiotické léčby, která byla stanovena dle výsledku kultivačního vyšetření, tak je nutné provést nové vyšetření moči - včetně kultivace. Je celkem možné, že v průběhu léčby se ve Vašem močovém systému pomnožil jiný bakteriální kmen, který je odolný vůči Augmentinu. Postačí, když navštívite svou praktickou lékařku, a sdělíte ji, že VAše potíže trvají dále. Za zvážení stojí i vyšetření na vyloučení gonorhei (obzvláště pokud šlo o styk s náhodnou partnerkou).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: