Výtok zápach

Dobrý den paní doktorko, děkuji za vaší odpoved... Ptala jsem se partnera a prý to cítí i on.. je to takový trochu hnilobný zápach. Ted jsem byla na gynekologii, ale to mi bral jen cytologii, kterou mám v pořádku a za týden mám přijít znovu na tu kultivaci, ale když vzdy rekl, ze je to v pořádku?? Asi by mi měl udelat vice vysetreni, jako že treba i na ruzne bakterie a ne jen na jednu, kteoru vzdy zaskrtne. Jeste by se zeptala, co to znamena tetraborit. globule, kdyz jsem šla do lékárny, tak na me lekarnice koukaly, ze to ani neznaji. Moc moc vám děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, kultivace z pochvy je více bakterií, ne jenj jedna. Výsledek jako takový je sporný, nemusí tam nic být, přirozenou mikroflorou může být mnoho bakterií, které při přemnožení mohou způsobit problém. Boraxové globule jsou super, je to desinfekce a mírná antimykotická složka, obdobou je naxyl. Vhodné na úpravu poševního prostředí je i VagiC, ale je trochu dražší než borax. Lze i dlouhodobě 1 globuli týdně jako prevenci. Nebylo by od věci poprosit i partnera, jestli by se mohl mazat (hlavně pod předkožkou) canestenem nebo jestli máte framykoin (ATB).

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: