Výtok,zápach souvislost s cystou?

Dobrý den pane doktore, psala jsem do poradny ohledně zapách. výtoku, který mě uz 3-4 roky trápí. Včera mi muj lekar na gastroenter. delal UZ a zjistil mi cystu na pravém vaječníku o vel. 3cm.Řekl,aby to muj gynekolog sledoval, ale prisel by na to muj gynekolog nekdy, kdyz mi UZ nedělá..? Byla jsem u nej na preventivni prohlidce pred 14 dny a řekl, že je vše v poradku. Nicmene si nejsem jistá, protoze ten výtok je cítit hnilobně a to přece nemuze být v pořádku, pokazde me odbyde slovy, ze uz nevi, jak mi pomoci. Chtela bych ho pozadat, at mi tedy napise doporuceni, ze bych jela treba do Vojenske nem. kde jsou velice ochotní, ale nevim, zda je povinnen mi ho vystavit,.moc dekuji za odpovedi. hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Malou cystu, tedy kolem 3 cm v průměru často nelze zjistit při palpačním gynekologickém vyšetřením a odhalíme ji až při UZ vyšetření. Proto by i dále měla být pomocí UZ sledována. Z hlediska vyšetření v nemocnici - většinou je potřeba doporučení kromě urgentních stavů , které se řeší v rámci pohotovosti. Tak to alespoň funguje zde. Bude zřejmě nejlepší, když si do vybrané nemocnice zavoláte a situaci zjistíte. Určitě se ale můžete objednat do jiné gynekologické ambulance na konzultaci - zkuste třeba dle doporučení kamarádek.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: