Výtoky několik let bez návštevy lékaře

Dobrý den, je mi 21 a už od svých 17-ti let trpím výtoky a mykozami... Nikdy jsem nenavštívila gynekologa... hlavně z toho důvodu že jsem tam nechtěla chodit "když něco mám" a ted tam nechci jít protože tím trpím tak dlouho a co by jsi pomyslel a tak že... vím hloupé problémy když jde o zdraví ale nemohu se přemoci.. jak jsem psala mykozami trpím asi od 17-ti let, ale nyní mám mykozu.. dovolím si říct že dobré 2 měsíce v kuse a žádné prášky, výplachy či mastičky mi nezabírají... mohly byste mi něco doporučit... kromě tedy návštevy gynekologa...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se skutečně jedná o vaginální mykozu, na kterou vám nezabírají volně prodejné léky, nikdo jiný než gynekolog vám nepomůže. Mnoho účinných léků bez lékařského předpisu nepořídíte. Možná, že se o skutečnou mykozu ani nejedná. Její průběh je velice svědivý až nesnesitelný, k lékaři by vás dohnalo samo onemocnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Zase horečka? Zbavte se jí pomocí homeopatik
Články: Zase horečka? Zbavte se jí pomocí homeopatik
Horečka není nemoc, ale...
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Crohnova choroba: braňte se nedostatku vitamínů!
Články: Crohnova choroba: braňte se nedostatku vitamínů!
Následkem poškození...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Očkování proti klíšťové encefalitidě
Články: Očkování proti klíšťové encefalitidě
Ideálním způsobem prevence...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: