Vytrhnutí krčních mandlí a alopecia areata

Dobrý den, od mojí kožní lékařky po různých testech-HLEDALA se příčina alopecie, kdy bylo zjištěno vysoké aslo kolem 350 a taktéž zvýšení revmatoidní faktor mi bylo doporučeno odstranění krčních mandlí. Jako důvod bylo uveden zapouzdřený fokus v krku. Mám obavu, abych po absolvování této operace neměla ješte větší problémy. Kromě toho beru isoprinosin a na postižená místa natírám protopic a kapu neocapil. Jinak na angíny netrpím a klouby mě nebolí. Myslíte si, že je to příčinou padání vlasů? Díky moc za odpověd:)

Odpověď odborníka:

Chronické infekční fokusy a chronické záněty v těle obecně ( i autoimunní - zvýšení RF) mohou vést mj. i k výpadu vlasů. Určitě bych doporučovala tyto příčiny odstranit či léčit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: