Vytržení osmiček

Dobrý den, dva týdny zpět mi otekla dáseň okolo osmiček, jako když mi normálně rostly. Na dolní levé straně jsem to měla však oteklé skoro dva týdny, tak jsem šla k zubaři na vytrhnutí. Dolní osmičky mám vyrostlé, ale mám přes kousek zubu dáseň. Pan zubař mi ale jen umrtvil pusu, dal mi drenáž a poslal domů s tím, že další den ráno si ji mám vytáhnout. Po vytáhnutí to už nemám tolik nateklé, ale zub mě začal bolet i s dásní okolo (předtím to bylo jen nateklé, ale bez bolesti). Proto bych se Vás chtěla zeptat, zda-li byl tento postup správný, jaký byl důvod a jestli je možné ten zub i tak vytrhnout. Bojím se, aby se mi do "váčku", co tam momentálně po drenáži mám, nedostal zánět. Předem děkuji za Vaši odpověď, Ludmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Vzhledem k tomu, že jen pročištění převislé dásně nad prořezávajícím zubem moudrosti pomůže dlouhodobě jen v málo případech a většinou se situace opakuje, je vhodnější zub extrahovat kompletně celý. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Kolika? Bolest způsobená kameny ve žlučníku i močových cestách
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co je vlastně revmatoidní artritida
Články: Co je vlastně revmatoidní artritida
Mnoho lidí se domnívá, že...
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: