Vytržení zubu

dobrý den, ´mám osteoporózu, dostávám 2x ročně injekci Prolia a paní doktorka mi řekla, že si nesmím v žádném případě s Prolií nechat trhat nějaký zub, mohu se zeptat, co mi hrozí, když se to poruší, děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Prolia je specializovaný lék. U léčby osteoporózy se používá skupina léčiv bisfosfonáty, kde jsou mi rizika známa a přetrvávají i když je dlouhou dobu neužíváte (osteonekróza). U Vámi zmiňovaného léku se jedná o monoklonální protilátku bílkovinu. Pokud máte informace ze specializovaného pracoviště, bude pravdivá a doptejte se tam. K ošetření by mělo dojít také na specializovaném pracovišti. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: