Vytržený mléčný chrup

Dobrý den, je možné, aby vytržení předního chrupu ovlivnilo další rozvrstvení zubů a řečovou výslovnost 18 měsíčního syna? Předem děkuji za zodpovězení dotazu. S pozdravem Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím zda se ptáte na aktuální situaci nebo na výhled do budoucna. Předpokládám, že v 18 měsících vyslovuje krátké věty a slova. Pokud mám informace od stomatologů, na umístění trvalého chrupu mají spíše vliv zadní zoubky, které je snaha ponechat co možná nejdéle i v případě kazů a provádí se jejich dočasná sanace. U předních zoubků by případná ztráta nemusela být tak významná.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: