Vývod do žaludku

t Manžel má 10 dní sondu v nose a nyní přestal polykat a ústy přijímat potravu, v nemocnici mu chtějí udělat vývod do žaludku. Chtěla bych vědět,jak dlouho to musí být.Muž je po CMP ležák,nesveprávný, já jsem jeho opatrovník

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vývod do žaludku (tzv PEG), může být i doživotní, pokud začne znova přijímat stravu, tak se může PEG opět odstranit.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
PEG | Od: Ivana | 2.2.2016 11:08
Dobrý den, chtěla jsem zeptat, zda je možné
přijímat potravu ústy i po zavedení PEGu, je-li to
aspoň trochu možné. Děkuji.
reagovat
re:PEG | Od: uLékaře.cz | 3.2.2016 13:02
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: