Vývoj 3,5 měsíční dcerky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak správně nosit naší 3,5 měsíční dcerku. Dostali jsme peřinku kvůli kyčličkám a musíme jí nosit nepřetržitě, jen na koupání a přebalování sundavat. Nemůže tato peřinka zpomalit její správný vývoj, když nemá dostatečný pohyb s nožičkama? A nevádí stálá poloha vleže? Bohužel, jinak jí položit ani nejde, když musí mít nožičky stále od sebe. Předem moc děkujeme za odpověď a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Poloha dítěte s oeřinkou a nožkami od sebe je polohou, která má zajistit správný vývoj a polohu v kýčelních kloubech. Jinak se s dítětem počíná stejně jako s ostatními. Je třeba říci, že přesně vám informace musí poskytnout ortoped, který vám léčbu ordinoval a viděl UZ vyšetření kýčlí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: