Vývoj batolete

Dobrý den. Mám 17-ti měsíční dceru. V roce používala občas asi 5 slov a různé slabiky. Postupně ale její mluvení ustávalo a dnes vydává jen spoustu nespecifických zvuků ale nemluví. Ani slabiky. Na vše ukazuje a hodně rozumí (v neznámé knize ukáže na požádání psa, slunce apod., reaguje na slova). Žádná zjevná příčina, proč by měla přestat mluvit není. Jen od doby, kdy začala sama pevně sedět (7 měs.), se baví tím, že sebou dost silně při sezení bouchá z předu do zadu. Dělá to jen v místech s měkkým polstrováním (kočár, sedačka, jídelní židle apod.). Přes naše snahy to dělá stále a děsně se u toho směje. Také pro usnutí potřebuje rychle houpat, jinak neusne. Když se snaží usnout sama, točí ryhle hlavou ze strany na stranu. Chci se zeptat, jestli si tímto nemohla něco způsobit v nervové oblasti. Jinak je zdravotně a ostatním vývojem naprosto v pořádku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovýto regres ve vývoji bych Vám doporučila začít řešit co možná nejdříve. Můžete se víceméně rovnou obrátit na dětského psychologa či psychiatra, popřípadě po poradě s Vaším dětským lékařem.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: