Vývoj dítěte

Dobrý den Jsem 3 měsíce po porodu a byla my zjištěna snížená fce št. žlázy . Výsledky byly při prvních testech v pořádku, vyšly tedy zvýšené protilátky, ale Dr. říkala, že fce štítnice je podle výsledků v pohodě (odběr 30.5.2011 - TSH - 0,39, fT4 - 14,3, anti tgl 401, anti TPO 577, sono v normě) Teď 22.6. mě brala Dr. nové odběry, kde TSH 61,30,ostatní výsledky nevím, nasazena léčba Euthyrox 50 mg. 1/den Tudíž mám strach, že jsem mohla mít třeba sníženou fci již v těhotenství a poškodit tak miminko. I když myslím, že když první sada testů byla z hlediska hormonů pořádku, že to snad bude záležitost poporodní. Ale přesto bych se chtěla zeptat, jak a kdy by se případná porucha vývoje projevovala, jaká je pravděpodobnost, že by moje dcera mohla mít nějaké poškození vývoje, ev. jak by se to dalo třeba vyšetřit ..nebo jestli jsou nějaké typické známky možného poškození dítěte.., na co se zaměřit atd.. Zatím na malé nepozoruji žádné odchylky, je šikovná, myslím že umí vše co by mělo 3měsíční dítě umět. Velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuvádíte, kdy přesně proběhly první odběry. Při snížené funkci štítné žlázy těhotné je nebezpečí, že dítě nebude mít správně vyvinutou psychomotoriku, může mít nízkou váhu a je vyšší riziko vrozených vývojových vad. V případě, že byste měla pochybnosti, svěřte se dětskému lékaři.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: