Vyvoj mozkových komor v těhotenství

dobry den,na uz.mi zjistili že moje dítě ma jednu komoru o průměru12.5 a druhá 11mm,myslíte že jeto vážné,tak si mně pozvali na genetiku a tam mi to sdělili a potom mně poslali na magnetickou rezonanci pořád nevím nic a zase mam jít na uz.škulavíková v 27týdnu těhotenství.děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě, že nebyla zjištěna další postižení plodu, je toto mírné rozšíření komor prognosticky příznivé, tzn. že naprostá většina plodů se vyvíjí nadále zcela normálně. Ultrazvuková kontrola je nutná k vyloučení dalšího rozšiřování komor.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: