Vývoj pohlavního ústrojí na léčbě

Je mi 21 let, a nedávno jsem se nechal vyšetřit na hormony, byla mi zjištěna nižší hladina testosteronu=12,7 (asi nmol/l) a následně mi byl nasazen lék undestor: jedna tobolka ráno jedna večer. Vousy mi trochu rostou ale spíše takové měkčí a není jich moc jestli mi rozumíte a na hrudi mám jen pár chlupů, měl jsem opožděnou pubertu, také ruce jsem měl vždycky hladké-bez chlupů až za poslední půl rok mi trochu narostli na nich chlupy ale nic moc. Bricho i tam dole jsem chlupatý dost vč. nohou. Jeste chci dodat, ze asi v rijnu 2013 mi byl zjisten zvyseny prolaktin a nasazena lecba na jeho snizeni lekem medocriptine. Mám i lehkou gynekomastii, ale bez patol. Můj dotaz je na mé pohlavní ústrojí, bylo mi i řečeno že mám hodně pozdní pubertu což jsem si všiml sám, stále ale čekám, než se mi vyvine můj penis, myslíte že je to ještě v mém případě možné? Délka penisu mě ani tak netrápí, dosahuje v erekci asi 13cm, ale obvod je opravdu malý, asi 10cm a kolem žaludu pouze 9cm. Otec ho má na délku přibližně stejný, ale jinak ho má normálně dospělý. Tím chci říct, že má normální řekl bych průměrný obvod na pohled, prostě mohutný. Dále také varlata mám velmi malá, otec má normální velikosti. Vidím to i ve spodním prádle, kdy on vypadá normálně jako dospělý můž, ale u mě to vypadá jako u 10 letého kluka, prosím o radu, zda je ještě možný vývoj, už nevím co mám dělat. Jde mi totiž o to, že se má nejdříve vyvýjet penis a následně ochlupení, hlas apod.. jestli je možné, aby to u mě bylo naopak, že pohlavní ústrojí se vyvine až jako poslední, děkuji Tomáš K.

Odpověď odborníka:

Pokud tělo reaguje na léčbu Undestorem, prolaktin se normalizuje, další vývoj vnějších pohlavních orgánů je pravděpodobný. S určitostí Vám to ale říct nemohu, každé tělo je jiné. Teoreticky se můžete s tímto dotazem zkusit obrátit i na urologa.
Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Multidisciplinární přístup po operaci zlomeniny kyčle snižuje riziko dalších pádů
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Logopedické vyšetření
Články: Logopedické vyšetření
Logopedické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x