Vývojové vady

Dobrý den, jsem ve 33 tt, ráda bych se zeptala, zda se při vyhledávání vývojových vad na UZV zaměřuje i na roštěp páteře, a zda lze rozpoznat roštěp rtu, myslela jsem že roštěp páteře je důvodem k ukončení těhotenství, ale přesto se rodí děti s tímto problémem. četla jsem, že to může být způsobeno i přehřátím v časném těhotenství, což u mě bohužel proběhlo, z toho pramení mé otázky a obavy zda je plod v pořádku a zda by se včas takové vady lékař zachytil, děkuji za objasnění.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hned v úvodu Vás musím uklidnit, rozštěpové vady jsou jedny z těch, po kterých se pátrá. Ať už rozštěpy obličeje (rtu, měkkého, tvrdého patra, atd.) nebo páteře, jsou na ultrazvuku nepřehlédnutelné, takže dobrý ultrasonografista je zavčasu odhalí. Pokud jste absolvovala screeningové vyšetření ultazvukem ve 20. a 30tt. a lékař se v tomto směru nevyjadřoval, pak je vše v pořádku a můžete být klidná . Přeji Vám klidný zbytek těhotenství!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nalaďte se na svůj biorytmus
Články: Nalaďte se na svůj biorytmus
Noční směny v továrnách...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: