Vývojové vady plodu

Dobrý den, jsem ve 12. týdnu těhotenství a včera jsem byla na UZ+biochemickém screeningu. Bohužel nám paní doktorka sdělila, že naše miminko bude postižené, jelikož se mu špatně vyvýjí mozek. Přitom sreening vyšel negativní. Jsme z toho s přítelem naprosto zoufalí, jelikož si mi podařilo otěhotnět až po roce snažení. Je mi 33 let. V pondělí jdeme ještě jednou na UZ a pravděpodobně i odběr plodové vody. Chtěla bych vědět, zda je ještě nějaká šance, že bude plod v pořádku nebo už je výsledek z UZ definitivní??? Výsledky z UZ: Linea nucheae 3 mm, menší hlava, morfolog. anomalie nezastiženy. Výsledky z screeningu: PApp-A 2,45, FBhcG 18,36. Pokud to bude možné, prosím Vás o co nejbrzčí odpověď. Moc Vám předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diagnostika vývojových vad je velmi silné a stresující tema, bohužel vám moc neporadím, je to dost na přírodě. Vydržte do dalších vyšetření a výsledku odběru plodové vody - může se stát, že se situace upraví, že šlo o přechodnou poruchu vývoje plodu. Při přístí kontrole se podrobně se vyptejte na všechny přínosy, které mohou další vyšetření přinést (plod. voda, jiné laboratorní kontroly, stejně tak: co jaké vyšetření značí, co je příznivé a co nepříznivé, lékaři by vše měli srozumitelně vysvětlovat) a event. se zeptejte, kdy by se mohl provést další UZV plodu se zaměřením na hlavičku - aby se viděl event.rozdíl nebo "stejnost" situace. Není nikdy také od věci, pokusit se zjistit stanovisko nějakého akreditovaného pracoviště - jiného, než kam chodíte, tzv.second opinion, na které máte právo a nikdo se na vás nemůže zlobit. Hodně štěstí.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: