Vyvrknutý kotník

Dobrý den, před deseti dny jsem si vyvrknul kotník, noha následně otekla a objevila se podlitina. Teď už mám však pouze slabý otok u kotníku a slábnoucí podlitinu pod kotníkem. Samotný kotník mě při pohybu vůbec nebolí. Jsem basketbalista a rád bych se co nejrychleji zase vrátil, abych alespoň mohl dělat některé aktivity, co byste mi doporučoval? Kdy asi tak budu moct hrát na plno? Děkuji, Marek Fořt.

Odpověď odborníka:

Podvrtnuté hlezno pro basketbalistu není pro budoucno maličkost. Je třeba řádně posoudit stav vazů, většinou se jedná o natažení, částečně přerušení nebo dokonce přerušení některého z fixujících vazů hkezna. Vždy doporučuji sádrový obvaz. Nyní doporučované ortézy jsou jen náhražkou. Po znehybnění podle situace 3 až 6 týdnů náledný elastický obvaz a rehabilitace. Tedy plnou zátěž lze od poraněného hlezna očekávat po době 3 měsíců Samozřejmě záleží na nálezu, závažnosti poranění a průběhu léčení. Při těžším zatížením v blízké budoucnosti dočasně krátkodobě měkká hlezenná ortéza.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x