Vyvrtnuty kotnik

Dobrý den , před 14 dny jsem si vyvrtnul kotník rentgen byl v pořádku ale stále cítím ztuhlost a nějak zvlášť se to nelepsi . Nefixuji ale, mazu ibalginem. Nemám se někam obrátit ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, na chirurgickou ambulanci. Pokud se jedná o opravdové podvrtnutí s poruchou fixačních vazů, což je buď natažení, částečné nebo úplné přerušení některého z vazů hlezna, patří na hlezno řádný sádrový obvaz, který nejlépe stav upraví. Porušené vazy ke zhojení potřebují klid, což ani ortéza nemůže zajistit. Následná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: