Výživa dítěte

Dobrý den, chtěla jsem zeptat. Mám 10 týdenní miminko a krmím ho Nutrilon Comfort, jelikož má strašné prdíky a toto mléko mu moc pomáhá. U toho mu do každého mléka dávám kapičky Lefax, protože bez nich je stále v křečích, ale chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, že kaká třeba 8x denně? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takto četná stolice u 10týdenního dítěte může být zcela normální. Záleží ovem na barvě a na konzistenci a také na tom, jak dítě přibývá. Pokud by se jednalo o zdravotní problém, příčin může být mnoho - jak střevních (záněty, porucha absorbce...) tak mimostřevních (strava, funkce štítné žlázy...). Bylo by vhodné, kdybyste se svým dítětem pro jistotu navštívila Vašeho praktického dětského lékaře, který mimo jiné zhodnotí, jak dítě přibývá na váze. Bolesti břicha a četné plyny mohou být v tomto věku normální, i když v určitých případech mohou doprovázet některé z výše vyjmenovaných zdravotních obtíží. Můžete provádět masáž bříška, dítě by mělo být pokládáno na bříško (ale pouze pokud je pod Vaším dozorem a nespí). Pokud Vám přijde, že kapičky pomáhají, rozhodně je nevysazujte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: