Výživa v těhotenství

Jsem v 30 týdnu těhotenstí. Přibrala jsem 7 kg. Jím úplně normálně a vše.Včera jsem byla na ultrazvuku a doktor mi řekl, že velikost dítěte odpovídá 28 týdnu.Zmnění se mi termín porodu o 14 dní??Mám začít více jíst??Mám obavy, že miminko bude po narození malé.Děkuji za odpověd, Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete být zcela v klidu, ultrazvukové výpočty stáří a velikosti dítěte mají určitou toleranci a nejsou vždy zcela přesné. Dokonce se může lišit výpočet prováděný ve stejný den jiným lékařem, záleží na tom, jak přesně měří rozměry plodu v děloze. Dvoutýdenní rozdíl mezi skutečnou dobou těhotenství a ultrazvukem vypočítanou je zcela nepatrný a nemusíte si kvůli němu dělat žádné starosti. Jezte nadále stejně tak, jak jste zvyklá. Miminko může domnělou "ztrátu" klidně do konce těhotenství spolehlivě dohnat, má na to ještě 10 týdnů. Termín porodu se nijak nemění.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Prsy
Články: Prsy
Prsy jsou párový orgán, v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: