Warfarin

Dobrý den, Dnes jsem byl na vyšetření a bylo mi sděleno že můžu warfarin vysadit. Ale nevím jak dlouho ho mám vysazovat. Beru denně 7,5 mg. Můžete mi poradit dávkování nerad bych bral prášky ještě další měsíc. Ale chápu že přednější je zdraví ale myslím si že 14 dní by mohlo stačit možná i méně. Budu velice rád za Váš názor. Prodělal sem tromboflebitidu a warfarin beru 6 měsíců.

Odpověď odborníka:

Warfarin můžete vysadit naráz, není nutné postupné vysazování. Doporučuji dostatek tekutin, pohybu, zeptejte se lékaře, zda Vám doporučuje dolní končetiny ovazovat nebo nosit punčochy. Pokud se budete muset podrobit jakékoli operaci, upozorněte na prodělanou příhodu a užívání warfarinu v minulosti. V případě, že byste podnikal delší cestu autobusem nebo letadlem, doporučuji cviky na dolní končetiny a předem navštívit Vašeho lékaře, aby zvážil preventivní léky proti nadměrném srážení krve. Nejvhodnější je cestování vlakem (možnost procházet se) nebo autem s přestavkami na protažení a pohyb. Další informace najdete např. zde: http://www.ulekare.cz/video/cestovni-tromboza-jak-ji-poznat-a-jak-predejit-8447

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Jak se hodnotí rakovina prostaty
Články: Jak se hodnotí rakovina prostaty
Stadium neboli rozsah...
Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Články: Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Hlavní rizikové faktory...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: