Warfarin a matcha tea

Dobrý den, jsem po operaci mechanické náhrady mitrální chlopně a jsem doživotně odkázána na Warfarin. Vím, že nesmím pít zelený čaj kvůli vitamínu K, ale chtěla jsem se zeptat, zda by mi neškodil 1x denně šálek Matcha tea? Mám velký problém po této operaci zhubnout či držet jakoukoliv dietu a Matcha tea zrychluje metabolismus a byla jsem na něj před operací zvyklá. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, důležité je mít přísun vitaminu K rovnoměrný. Při užívání Warfarinu jsou nejhorší výkyvy. Jeden den nesníte prakticky žádný vitamín, další den strašně moc. Když bude mít čaj denně, tak se dávka upraví dle aktuální hodnoty INR. Není potřeba se potravinám vyhýbat, ale všeho s mírou.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: