Warfarin a ridnuti kosti

3 mesice uzivam warfarin kvůli podezdreni na pl.embolii,casto se mi stava.ze mi při zvednuti krupne v kostec,je to normalni?Cetla jsem,ze u warafrin je často ridnuti kosti.Mam brat nejake podpurne vitaminy,napr.ca?Dekuji.

Odpověď odborníka:

Řídnutí kostí po 3měsíčním užívání warfarinu, které by se projevovalo křupáním v kostech, je silně nepravděpodobné jak co se týká souvislosti s warfarinem, tak co se týká osteoporozy jako takové. O užívání vápníku apod. se poraďte se svým ošetřujícím lékařem s ohledem na Váš celkový zdravotní stav a vaše strvavovací návyky.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x