Warfarin- anopyrin

Vážený pane doktore Je mi 78 let a užívala jsem rok a púl warfarin.Protože jsem měla kolísavé hodnoty "INR" (1-5), předepsal mi nyní lékař anopyrin.Jaké to může mít následky?Cítím se teď při užívání anopyrinu méně unavená.Neměla bych chodit dále na kontroly krve? Lékař se o kontrole hodnot"INR" nezmínil. Lékařský nález: správná funkce kardiostimulátoru, chron.SSSY, tachybradyforma,zajišťovací trvalá KS VVIR, dobrá fce LKS.A, hypertenze kolísavá,podíl SY bílého pláště dle posledního Holter TK, na dietě DLP. Užívám léky: LOZAP 50-0-50 HCHTL 1/2-0-0 Caduet 1-0-0 Cordarone 1-0-0 Tenaxum 1-0-1 Děkuji Vám za informace. S pozdravem Jaroslava.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, warfarin snižuje krevní srážlivost (a tím chrání před vznikem krevních sraženin v cévách, ale zároveň poněkud ohrožuje silným krvácením), zatímco anopyrin snižuje vzájemnou přilnavost krevních destiček, takže také poněkud chrání před vznikem krevních sraženin v cévách, ale neovlivňuje krevní srážlivost tak, jako warfarin. Jeho použití je proto při příliš kolísavých hladinách warfarinu bezpečnější a také není potřeba provádět kontroly krve (krevní srážlivosti) jako u warfarinu.

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Příliš silná menstruace? Zkuste brát antikoncepci
Články: Příliš silná menstruace? Zkuste brát antikoncepci
Takzvané dysfunkční děložní...
Krvácení z nosu nepodceňujte! Zvláště trpíte-li poruchou srážlivosti krve
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Alergie hrozí i při čištění zubů
Články: Alergie hrozí i při čištění zubů
Dvakrát denně dvě minuty...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: