Warfarin, pervitin a extáze

Dobrý den, užívám warfarin na ředění krve po hluboké žilní trombóze a chtěla bych se zeptat jaký to má účinek potom co si vezmu například pervitin nebo extázi. Zhušťuje to nebo ředí krev?? Jaké to má následky? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Myslím si, že sice žádné závažné vzájemné ovlivnění účinku nenastane. Je však nutné vzít v úvahu, že při užívání extáze (při tanci) hrozí dehydratace, doporučuji proto dostatečný přísun tekutin. Pokud tyto drogy užíváte při tanci, musíte vzít v úvahu, že při případném pádu u Vás může dojít ke krvácení. Například pád na hlavu se může zkomplikovat život ohrožujícím zakrvácením do mozku. Při užívání pervitinu, at už injekčním nebo šňupáním, budete pozorovat vyšší sklon ke krvácení (z nosu nebo z injekčního vpichu). V této souvislosti upozorňuji, že kombinace pervitinu a extáze je nebezpečná. Shrnuto: 1/ přečtete si informace pro pacienty užívající warfarin, např. zde: http://www.warfarin.cz/cs/prakticke-tiskoviny-pro-pacienty.html 2/ snažte se vyvarovat pádu a jakémukoli riziku poranění 3/ nejlépe přestaňte užívat drogy 4/ pokud často užíváte návykové látky, doporučuji časté kontroly INR (Quickův test) a sdělit vše o užívání drog Vašemu lékaři, který léčbu warfarinem řídí. 5/ doporučuji též těsnou elastickou bandáž dolních končetin nad kolena jako další opatření k prevenci trombózy 6/ doporučuji dostatečný přívod tekutin - též pomáhá předcházet trombóze

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: