Warfarin x osteroporoza

Dobrý den, moje matka 67 let více jak 4 roky užívá Warfarin (po celou dobu stejné dávkování), nyní se jí objevily potíže s páteří. Lékař jí sdělil, že se jedná o začínající osteroporozu, která by mohla být způsobena užíváním Warfarinu. Ovšem nyní se lékaři mezi sebou nemohou dohodnout, zda-li snížit dávky léku nebo co s mamkou dál. Trpí velkými bolestmi páteře. Současné řešení lékařů - korzet s užíváním 3x za týden a protahovací cvičení. Co by dále bylo pro ní vhodné ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na komplexní přístup u této složité situace se aktivně ptejte ošetřujícího lékaře maminky. Osteoporosa / i sekundární - to je způsobená lékem-Warfarinem/ se také dá léčit - existují speciální prostředky na zlepšení stavu kostí. Je na lékařích, který z nich by pro maminku zvolili a jak konkretně přistoupí k faktu, že musí dál užívat Warfarin /nepíšete z jakého důvodu jej má nasazen/. Důvěřujte proto uvažování lékařů, jistě mají komplexní přístup, jen bych se přeptala na léky na osteoporosu, ty mi ve vašem popisu nelehké zdravotní situace jaksi chybí...´ Informace a ošetření ev.konzultaci můžete žádat i ve specializovaném centru, kde se zabývají poruchami metabolismu kostí - jmenuje se OSTEOCENTRUM. Adresy OSTEOCENTER v české republice najdete na tomto odkaze: http://www.osteoporoza.cz/osteocentra Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Články: Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Kromě fyzické námahy může...
Lupus – složitá diagnóza i léčba
Články: Lupus – složitá diagnóza i léčba
Únava, vyrážka, padání...
Alergie na česnek se může projevit i bolestmi hlavy
Články: Alergie na česnek se může projevit i bolestmi hlavy
V zimních měsících, ruku v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: