Wellburtin sr

Jsem ráda že jsem narazila na tyto stránky.Nevím jak to napsat ale asi se trochu rozepíšu,je mi 48 let a vážím 43kg,tudíž zápasím jak s depresema tak i nabráním váhy.Jsem ale dost citlivá na AD,zkoušeli jsme Velaxin,bylo mi po něm zle a navíc jsem šíleně zhubla na 40kg,poté mi byl vysazen a brala jsem rok Dogmatil,ten mi dělal dobře ale uplně mi vynechala menses a chut na sex =0,na váhu jsem dostala mirzaten a nyní ještě WELLBURTIN SR,,po 3 dnech jsem začala mít křeče v obličeji,a brnění po celé hlavě,lékař mi řekl že mám snížit dávku na 1/2 že mi to stačí,jenže jsem četla že se nesmí půlit,poradí mi někdo co mám dělat?jsem z toho docela zoufalá a wb až na tyhle křeče mi nic jiného nedělal,vím že to jsou vedlejšky na začátku ale jak se s tím poprat?trpím fobii ze strachu a hned za vším vidím problém,děkuji za radu,ráda bych se dostala do normálu i s wb a přitom využít jeho podpory přestat kouřit.Smím tedy wb půlit a co se stane?děkuji

Odpověď odborníka:

Wellbutrin SR se dle SPC užívá abvykle 2 x denně, tj. pak by šlo teoreticky snížit dávku na jednu tabletu denně. Zeptejte e svého ošetřujícího lékaře, jak přesně to myslel s půlením dávky/tablety, neboť při rozpůlení tablety ve zvýšené míře hrozí právě nežádoucí účinky v podobě křečí.
Jinak, co se týká ztráty hmotnosti, jste kontrolovaná i u svého praktického lékaře nebo internisty? Pokles hmotnosti má možných příčin daleko více než jen ty, které se váží k psychiatrické léčbě, kde navíc naopak většinou dochází k vzestupu hmotnosti. Je proto vhodné probrat problém s tělesnou hmotností s praktickým nebo interním lékařem.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: