Wilash injuri

Dobrý den, má přítelkyně je 4 rokem po autonehode , Proběhlo nespočet vyšetření jako jsou Rtg, MR a nikde nic zásadního trpí poruchou rovnováhy, křeče celého těla, brnění. Chodí pravidelně na rehabilitace a však bez výsledků zlepšení. Máme podezření na wiplah injury. Dokážete poradit specialistu na toto poranění?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pokud dojde při nárazu švihovým pohybem krku k tomuto typu poranění jsou potíže a bolesti s tzv distorze krční páteře přechodné i když někdy déle trvající. Trvalé poranění struktur páteře, míchy by měly zobrazovací vyšetření např MR odhalit. Mohou zůstávat, pokud nebyly řešeny, funkční blokády a poruchy , které zobrazovací vyšetření neodhalí K tomu je potřeba provést funkční vyšetření a ošetření technikami myoskeletární medicíny. Provádí ke své odbornosti někteří lékaři RHB, neurologové, ortopedové. Dle toho potom i vhodný typ cílené RHB. Ta necílená často nevede k efektu. Vzhledem k odstupu od úrazu je potřeba celkové neurologické vyšetření, vyloučení souběhu s jinou nemocí, vyloučení tzv benigní záchvatové polohové závrati, posoudit ev možnost i rozvoje formy postraumatické stresové psychické poruchy. Přístup by měl být komplexní, izolovaná odbornost a specializace na wiplash Injury není. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x