Wobenzym a kolonoskopie

Prosím o zodpovězení dotazu: Užívém Wobenzym kvůli zánětům pochvy, nyní však za 4 dny mám jít kvůli střevním obtížím na kolonoskopii a endoskopii, v příbalovém letáku Wobenzymu jsem četla, že způsobuje nižší srážení krve. Mohu ho užívat i tyto dny před kolonoskopií? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Lenko, podle souhrnu údajů o přípravku Wobenzym nelze užívat v situacích, které jsou spojeny se zvýšeným sklonem ke krvácení nebo se zvýšenou fibrinolýzou (rozpouštěním krevních sraženin). Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na účinné nebo pomocné látky. Kolonoskopické vyšetření mezi výše uvedené stavy nepatří. Pokud máte pochybnosti, doporučuji Vám domluvit se s příslušným endoskopistou. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: