Xorimax v těhotenství

Dobrý den, jsem dnes 28+4 tt a včera mě začalo pálit při močení. Na wc jsem chodila snad co 5 minut. Dnes jsem zašla k urologovi, který mi vzal moč, udělal UTZ ledvin a řekl, že pravá ledvina "přisedá"(?? - nevím, jestli jsem správně rozumněla). Každopádně vysledkem je, že uroložka řekla, že mě musí přeléčit a napsala ANTB Xorimax. Dnes odpoledne ale už mé potíže téměř vymizely, mám i přesto ANTB začít užívat? Jsou v mém stádiu těhotenství bezpečná a nemohu ohrozit miminko? Moc děkuju za odpověď!

Odpověď odborníka:

Paní Petro,
pokud potíže odezněly, kontaktoval bych Vašeho urologa a konzultoval nutnost užívání antibiotik neznám výsledek laboratorního vyšetření). Pokud Vám i poté doporučí antibiotika, pak ve 29. týdnu těhotenství můžete antibiotika užít bez rizika pro plod.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x