Xyzal a alkohol

Dobrý den, užívám lék xyzal i přesto, že netrpím žádnou alergií, ale spíše na jakousi autoregulaci imunitního systému pro opakované záněty moč.cest. V příbalovém letáku je psáno, že v průběhu léčby není vhodné požívat alkohol, protože může dojít k ovlivnění CNS. Jedná se úplný zákaz z důvodu trvalých následků, nebo spíše o omezení konzumace alkoholu a příležistotně nemůže způsobit problémy ? děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Xyzal je lék , který se podává u alergiků , ale jelikož působí i na pozdní fázi alergického zánětu opravdu se může podávat i v rámci dysregulací v imunitě. Konzumace alkoholu by se v průběhu léčby měla vynechat. Pokud by Vás čekal nějaká vyjimečná událost, oslava, kde víte, že alkohol budete konzumovat, je lepší si lék ten den nevzít, aby se nedostavily vedlejší účinky např. zvýšená únavnost, motání hlavy při kombinaci užívání léku s alkoholem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
xyzal | Od: Jana | 1.12.2015 22:08
Dobrý den,

mohu se zeptat zdali je nutnosti užívat xyzal
když nemáme žádnou alergii (dle krevních
testu), řešíme atopický ekzém, který v noci
svědí.

popřípadě čím to nahradit aby to nemělo vedlejší
účinky, něco přírodního.

Děkuji
reagovat
re:xyzal | Od: uLékaře.cz | 4.12.2015 11:33
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: