Yaz a klacid 500, codein a aescin teva

Dobrý den, užívám měsíc HA Yaz, trápil mne dráždivý kašel, na který mi lékař předepsal Codein. O pár dní později jsem začala brát Klacid 500 a Aescin Teva na zánět hrtanu. Chtěla bych se zeptat, zda tyto léky ovlivňují účinnost HA a pokud ano, kdy budu plně chráněná před otěhotněním? Děkuji za zodpovězení mého dotazu a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Určitě je možné, že užívání antibiotik sníží účinnost hormonální antikoncepce. Další cyklus po doužívání antibiotik jste chráněná bez nutopsti používat doplňující antikoncepci (kondom). Nyní bych ale používání kondomu doporučila až do ukončení platíčka antkoncepce. Také doporučuji užívání probiotik (jogurty, nebo v tabletové formě), aby došlo k obnově střevního i poševního prostředí, protože antibiotika vyhubí i nám prospěšné bakterie a kvasinky. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: