Yaz a penicilin

Dobrý den, od včerejška užívám V-Penicilin 750. Tento týden bych také měla dostat mentruaci a začít užívat antikoncepci Yaz. Měla bych po dobrání Penicilinu používat ještě jinou antikoncepční metodu?

Odpověď odborníka:

dobrý den, PNC může snižovat účiněk hormonální antikoncepce, ale ne nijak dramaticky. pokud budete užívat Yaz po dobrání PNC, nemusíte používat jinou metodu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: