Yaz beru při průjdmů více tabletek najednou - je to dobře?

Dobrý den, ráda bych se ujistila, že nedělám chybu a účinnost antikoncepce se nijak nesnižuje. Užívám antikoncepci YAZ šestý měsíc. V aktuálním balení jsem užila (ve druhém řádku) jednu aktivní tbl. navíc z důvodu průjmu. Průjem jsem měla ale až po 18ti hodinách od užití té poslední akt. tbl. Chtěla bych se prosím zeptat, jestli to může být problém...Tento měsíc jsem to tak již jednou udělala (2 akt. tbl v jeden den). Jinak se snažím užívat pravidelně pouze 1 tbl., ale při průjmu mám vždy obavy a raději si vezmu ještě náhradní tbl. Moc Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte vodnatý průjem častěji a je až za 3 hodiny po požití, vliv na vstřebání nemá. Není dobré brát 2 aktivní tablety v jeden den.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
Články: Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
O závislosti na drogách...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Články: Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Hlavní rizikové faktory...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Články: Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Mamografická prohlídka je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: